Tipy na výborné osvěžující drinky

18. 5. 2020 Off Od

Dodržovat pitný režim nemusíte pouze s vodou. Na výrobu skvělých drinků vám postačí pouze několik surovin, které se vám často rostou přímo na vaší zahradě. Všechny recepty na drinky jsou nealkoholické, proto jsou vhodné pro celou vaši rodinu.

  1. Nealkoholické mojito

Velmi populární drink, který mimo jiné obsahuje bílý rum. Věřte ale, že výborný bude i bez rumu. Na přípravu vám postačí šťáva z jednoho citrónu, hrst máty, třtinový cukr dle uvážení a perlivá voda. Třtinový cukr rozmělníme společně s mátou a šťávou z citrónu a zalijeme perlivou vodou. Případně můžeme přidat led. Pokud se vám recept omrzí, vyzkoušejte záměnu rozmarýnu za mátu.

nealkoholické mojito

  1. Domácí ledový čaj

Příprava domácího ledového čaje zabere několik minut a je mnohem zdravější variantou kupovaného. K vašemu oblíbenému čaji můžete přidat i ovoce, které čaj příjemně provoní a dodá mu plnější chuť. Čaj můžete použít černý, zelený či bylinný. Čaj vždy uvaříme a necháme zchladnout. Poté přidáme led, plátky citrónu či jiného ovoce.

  1. Přírodní okurková limonáda

Okurka má velké množství vitamínu A, B a C, a protože má schopnost z těla odvádět toxiny, určitě bychom jí měli konzumovat pravidelně, třeba právě v okurkové limonádě. Na přípravu nám postačí několik plátků okurky, šťáva z citrónu a perlivá voda. Protože je okurka plná vody, rychle se její chuť rozline v celém nápoji. Čím větší množství plátků okurky přidáme do nápoje, tím bude chuť intenzivnější. Pokud potřebujete nápoj přisladit, použijte javorový sirup či stévii.

ovocné nápoje

  1. Jahodový koktejl

Pokud máte úrodu jahod, vyzkoušejte tento recept. Na nápoj si připravte litr a půl kokosové vody a čtyři hrsti čerstvých jahod. Vše rozmixujte a podávejte vychlazené. Kokosová voda dodá nápoji chuť a jahody příjemně osvěží. Jestliže se vám zdá nápoj málo sladký, můžete přidat více jahod či opět nějakou zdravější formu cukru.