Když je finančně nedobře

7. 9. 2019 Off Od

Pokud se přestane nějaké soukromé firmě dařit, má její majitel rázem napilno více, než kdy jindy. Protože kromě přidělování práce musí shánět i zdroje, z nichž by tuto zaplatil, respektive z nichž by uhradil i to ostatní, co s jeho podnikáním souvisí. A toho je skutečně hodně – své si žádají Finanční úřad, sociálka, zdravotní pojišťovny,…

A když už se mu na to všechno peníze skutečně nedostávají? Pak není vyhnutí a musí si je někde od někoho půjčit.
peníze a zip

Ovšem kde?

1) Někteří podnikatelé sázejí například na nebankovní instituce, v nichž se nabízí hypotéka bez příjmu. Protože vědí, že zde dostanou potřebné finance rychle a snadno, bez zbytečného papírování a poplatků předem, bez smlouvy plné skrytých háčků, zato však s příznivými úroky, možností splácet třeba i velice dlouho a po malých částkách nebo vše vrátit i předčasně a bez sankcí. Takoví jdou prostě najisto, vědí, co je zde čeká a že uspějí, i kdyby na tom byli docela nevalně.

2) Jiní pak zkoušejí štěstí například v bankách. Vyplňují tam hory lejster, přinášejí nejedno potvrzení a dobrozdání, shánějí ručitele, horko těžko prokazují dostatečně vysoké příjmy, dobře vypadající daňové přiznání,… A pak se setkají s odmítnutím. Třeba proto, že jejich příjmy nejsou shledány dostatečné, jejich daňové přiznání nevypadá tak, jak by si ho bankovní úředníci představovali, vadí dejme tomu i záznamy v registrech dlužníků, další závazky, ba i exekuce.
ruské bankovky

A kde končí ti druzí zmínění, když neuspějí? No přece tam, kam rovnou zamířili i ti první. U nebankovních poskytovatelů půjček. U kterých se žádá daleko snáze a šance na úspěch je mnohem vyšší. Tam totiž stačí jenom dát do zástavy nemovitost a prokázat schopnost splácet a člověk má rázem své jisté. Tedy peníze, jež může investovat do čehokoliv souvisejícího s jeho podnikatelskými aktivitami.

A protože se tu podmínky dají flexibilně nastavit, je taková hypotéka spásou pro mnohé podnikatele, kterým se nedostává peněz.